09:25 28.05.2021

Facebook більше не видалятиме дописи про лабораторне походження COVID-19

2 хв читати
Facebook більше не видалятиме дописи про лабораторне походження COVID-19

Компанія Facebook більше не видалятиме дописи у соціальній мережі про штучне походження COVID-19, тому що розслідування з цього питання триває, повідомляє агентство Associated Press.

"Ми продовжуємо працювати з експертами з охорони здоров'я, щоб йти в ногу з мінливою природою пандемії та регулярно оновлювати нашу політику, коли з'являються нові факти і тренди", - заявив віце-президент Facebook Гай Розен.

Facebook у лютому оголосила, що забороняє писати дописи, в яких йдеться про те, що коронавірус був нібито створений у китайській лабораторії, а також про неефективність або отруйність вакцин. Але після того, як президент США Джо Байден попросив розвідку "подвоїти" зусилля з пошуку джерела COVID-19, і, зокрема, розглянути "питання щодо Китаю", компанія вирішила переглянути свою політику.

Група експертів ВООЗ недавно відвідала Уханьський інститут вірусології. У доповіді про результати відвідування було зроблено висновок, що витік вірусів із лабораторії інституту вкрай малоймовірний.

Однак американські ЗМІ раніше у травні повідомили, що розвідслужби США вивчають повідомлення про те, що у 2019 році, до того, як влада Китаю повідомила про перший випадок коронавірусу, в лабораторії Уханя серйозно захворіли декілька співробітників. У Китаї цю версію відхилили.

У свою чергу колишній президент США Дональд Трамп констатував, що висунута ним свого часу версія про те, що лабораторія в Ухані може бути джерелом коронавірусу, нарешті стає популярною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА