16:28 28.05.2021

Мінцифри відкриває фінзвітність у формі відкритих даних

2 хв читати
Мінцифри відкриває фінзвітність у формі відкритих даних

Міністерство цифрової трансформації України та Державна податкова служба оприлюднили фінансову звітність компаній у формі відкритих даних, вона доступна на Єдиному державному порталі відкритих даних.

"Тривалий час бізнес в Україні не мав легального доступу до фінзвітності, тому аналіз бізнес-партнерів проводився на основі неперевіреної інформації, а тіньовий ринок даних тільки зростав. У результаті підприємці не могли приймати зважених рішень про співпрацю з партнерами, а іноземні компанії - оцінити реальну ситуацію на ринку України. Мінцифри разом із Державною податковою службою України змінили це", - написав віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він зазначив, що розуміння ринку дає змогу створити якісний і потрібний продукт, розвиває бізнес в Україні та відкриває можливості для зростання іноземних інвестицій.

Тепер, за його словами, бізнес зможе: об'єктивно оцінювати свою компанію щодо інших конкурентів і розуміти свою частку ринку; бачити підставні компанії-одноденки; зробити переговорний процес із потенційними бізнес-партнерами більш прозорим; краще розуміти, на яких умовах вести переговори; прискорити підписання договорів.

"Набір містить інформацію за 2020 рік про доходи та збитки, інформацію про оборотні активи, фінансові результати, власний капітал, інформацію про кредиторську та дебіторську заборгованості понад 500 тисяч суб’єктів господарювання платників податку на прибуток. Інтегрувати набір даних вже готові більшість наявних сервісів перевірки контрагентів", - повідомив Федоров.

Наразі дані завантажуються з порушеним кодуванням і складні для використання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА