18:20 11.06.2021

У Мінську вважають недружнім актом закриття в Україні телеканалу "Білорусь 24"

2 хв читати
У Мінську вважають недружнім актом закриття в Україні телеканалу "Білорусь 24"

Міністерство інформації Білорусі вважає, що закриття телеканалу "Білорусь 24" є частиною кампанії влади України із зачистки від "неугодних ЗМІ", й оцінює це як недружній жест із боку Києва.

Відповідну заяву розміщено в п'ятницю на офіційному сайті відомства.

"Це рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення демонструє збочене розуміння українським керівництвом свободи слова та є продовженням розгорненої там кампанії із зачистки інформаційного поля України від неугодних ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Міністерство також вважає, що в Україні почастішали випадки цензури опозиційних ЗМІ, а нерозслідувані випадки вбивства опозиційних журналістів, зокрема відсутність міжнародної реакції на такі явища, викликають у Мінську занепокоєння.

Як повідомлялося, в п'ятницю Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вилучила телеканал "Білорусь 24" зі списку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України.

"Підставою для вилучення телеканалу з переліку дозволених для ретрансляції програм стало розміщення в його ефірі аудіовізуальних творів, заборонених для демонстрації на території України, і фільмів за участю акторів, внесених Міністерством культури та інформаційної політики до переліку осіб, що загрожують національній безпеці держави", - повідомляла прес-служба Нацради.

Оскільки станом на 6 червня 2021 року Білорусь не є підписантом Європейської конвенції про транскордонне мовлення і ретрансляція телепрограми "Білорусь 24" із території Білорусі здійснювалася відповідно до рішення Національної ради, то в разі ігнорування вимог Конвенції та українського законодавства Національна рада має право вжити заходів щодо запобігання або припинення таких порушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА