12:44 16.06.2021

У Києві викрито хакерів, які скоїли кібератаки на корейські компанії та університети США зі збитками на $500 млн

1 хв читати
У Києві викрито хакерів, які скоїли кібератаки на корейські компанії та університети США зі збитками на $500 млн

Під час міжнародної спецоперації, проведеної спільно з правоохоронцями Республіки Корея та США, українські правоохоронці викрили хакерське угруповання, яке розповсюджувало вірус-шифрувальник, що завдало іноземним компаніям збитків на суму майже $500 млн.

"За даними слідства, група осіб, яка діє в Україні, атакувала в 2019 році вірусом-шифрувальником Clop чотири корейські компанії. Внаслідок було заблоковано 810 внутрішніх серверів і персональних комп'ютерів працівників", - повідомляє Офіс генпрокурора.

Крім того, в 2021 році угруповання скоїло атаку та зашифрувало персональні дані співробітників і фінансові звіти Медичної школи університету Стенфорда, університету Меріленда й університету Каліфорнії в США.

"За дешифрування інформації хакери отримували "викуп" у криптовалюті, а в разі несплати погрожували оприлюднити конфіденційні дані потерпілих", - ідеться в повідомленні.

Під час 24 обшуків у Києві та області за місцем проживання шести членів групи правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку, вісім автомобілів, приблизно $58 тис., 3000 Євро, більше ніж 1,5 млн грн готівки.

Нині тривають слідчі та інші процесуальні дії, спрямовані на притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА