12:20 18.06.2021

На державні інформаційні ресурси минулого тижня здійснили понад 50 тис. кібератак

1 хв читати
На державні інформаційні ресурси минулого тижня здійснили понад 50 тис. кібератак

Протягом тижня з 9 до 15 червня 2021 року на інформаційні ресурси державних органів було скоєно понад 50 тисяч кібератак, які були успішно блоковані, повідомляє прес-служба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в п'ятницю.

"Система захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблокувала 50 571 атаку різних видів, що на 17% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість - мережеві атаки прикладного рівня (98%). Заблоковано 19 DDoS-атак. Переважно на веб-ресурси президента України", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що система виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки на об'єктах моніторингу зафіксувала 1 177 118 підозрілих подій (на 2% менше, ніж попереднього тижня), більшість з яких є спробами отримання прав користувача - 49%, спробами отримання прав адміністратора - 22%, порушеннями корпоративної політики безпеки - 8%, підозрілим виконуваним кодом - 8% і застосуванням нестандартних протоколів - 8%.

"Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 4 384 кіберінциденти (приблизно на рівні попереднього тижня). Переважна більшість оброблених інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%)", - повідомляють у Держспецзв'язку.

Там додають, що основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого програмного забезпечення - 74%, а також фішингу - 25%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА