19:44 23.06.2021

Мінцифри спільно з НКРЗІ та УДЦР готує запуск системи з моніторингу якості мобільного зв'язку

1 хв читати
Мінцифри спільно з НКРЗІ та УДЦР готує запуск системи з моніторингу якості мобільного зв'язку

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), та Українським державним центром радіочастот (УДЦР) готує запуск системи з моніторингу якості мобільного зв'язку, повідомляється на сайті відомства в середу.

"Інтернет - важлива потреба людини, адже це засіб комунікації, доступ до інформації та рівні можливості для кожного. Щоб інтернет у всій країні працював швидко та ефективно, потрібно проводити перевірки якості послуг та обладнання. Завдяки впровадженню системи моніторингу можна буде визначити проблемні ділянки та покривати їх якісним зв'язком", - йдеться у повідомленні.

Мінцифри зазначає, що ця система моніторингу працюватиме не лише в межах міст і сіл, а й на дорогах міжнародного та національного значення.

Результати моніторингу можна буде побачити на дашбордах.

Крім того, повідомляється, що минулого тижня УДЦР підписав договір на закупівлю системи моніторингу якості мобільного зв'язку компанії Rohde & Schwarz (Німеччина). Перша частина обладнання надійде до країни на початку липня, повністю система декількома партіями надійде у серпні та вересні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА