11:39 02.07.2021

Мінцифри проти індексації рентної плати РЧР у "ресурсному" законопроекті

1 хв читати
Мінцифри проти індексації рентної плати РЧР у "ресурсному" законопроекті

Міністерство цифрової трансформації України не підтримує індексації рентної плати за радіочастотний ресурс (РЧР).

Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив керівник напрямку розвитку мобільного інтернету Міністерства цифрової трансформації Станіслав Прибитько.

"Мінцифри не підтримує індексацію рентної плати на РЧР, закладену в ньому, про що писали офіційні листи на Мінфін і на комітет ВР з питань цифрової трансформації з проханням не закладати таку індексацію в законопроект", - наголосив він.

За словами Прибитька, така індексація йде врозріз із пунктом 8 розпорядження Кабінету Міністрів №1272 від 4 грудня 2019 року "Про затвердження плану заходів щодо створення умов для розвитку мобільного широкосмугового доступу".

Зазначений пункт, зокрема, передбачає розроблення проекту закону про встановлення мораторію на індексацію ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України для стільникового радіозв'язку на термін 48 місяців, який мав бути представлений Кабінету Міністрів у січні 2020 року.

Зазначений законопроект також має передбачати застосування під час визначення розміру рентної плати за РЧР коефіцієнта придатності радіочастотного ресурсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА