16:39 05.07.2021

Держкомтелерадіо проти ввезення ще 20 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

2 хв читати
Держкомтелерадіо проти ввезення ще 20 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) не рекомендував до ввезення в нашу країну ще 20 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України та розпалювання ворожнечі.

Зокрема, перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, доповнено 20 книжками.

Зокрема, не рекомендовані до ввезення в Україну книжки: "Почему русским нельзя мечтать?" (Платон Бесєдін), "Крым и крымчане, или Тысячелетняя история роздора" (Олександр Бушков), "Колорады" (Володимир Єранонсян), "Тень сбитого лайнера" (Альберт Байкалов), "Обыкновенный фашизм: военные преступления украинских силовиков" (Максим Григор'єв), "На переднем крае. Битва за Новороссию в мемуарах ее защитников" (Олена Семенова), "Белорусский национализм против русского мира" (Кирил Авер'янов-Мінський, Владислав Мальцев) і "Русь нерусская. Как зарождалась "рідна" мова" (Олександр Каревін).

Отже, на сьогодні в цьому переліку є 260 найменувань книжок.

У Держкомтелерадіо зазначають, що основне призначення переліку - застерегти суб'єктів господарювання від завідомо марних спроб отримати дозволи на ввезення цих видань в Україну, а також зорієнтувати правоохоронні органи, юридичних та фізичних осіб на те, що факти розповсюдження цієї та подібної продукції можуть містити ознаки злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) і 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Держкомтелерадіо у 2020 році заборонило ввезення в країну з Росії шести книжок через пропаганду держави-агресора і комуністичного тоталітарного режиму та його символіки, а також не рекомендувало до ввезення 18 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА