16:40 22.07.2021

Журналісти України та Азербайджану підписали меморандум про створення міжнародної медіаплатформи

2 хв читати
Журналісти України та Азербайджану підписали меморандум про створення міжнародної медіаплатформи

Співробітники ЗМІ України та Азербайджану підписали меморандум про співпрацю та взаємодію під час створення "Міжнародної медіаплатформи Україна-Азербайджан", повідомив модератор круглого столу на тему "Міжнародна медіаплатформа Україна-Азербайджан" Євген Андрощук.

"На стратегічному рівні Україна визнала Азербайджан як стратегічного партнера, що підтверджує указ президента України від 2020 року про стратегію національної безпеки України... Головна подія - це підписання нашого меморандуму між Україною і Азербайджаном, між об'єднаною діаспорою Азербайджанської Республіки та Інститутом постінформаційного суспільства України. Ми продовжуємо працювати разом", - заявив Андрощук під час круглого столу.

За словами головного редактора інформаційного агентства Report.az Мурада Алієва, об'єктивне висвітлення подій про реалії в Україні та Азербайджані є одним із найактуальніших питань.

"Дуже символічно, що це відбувається. У цьому плані співпраця між нашими медіаструктурами і, більш того, блогерами є важливою для припинення фейкових новин. Тому радує, що створюється така платформа. Це вперше, наскільки знаю, в історії двох країн. Це сприятиме розвитку зв'язків між нами", - сказав він.

Крім того, за його словами, важливим є функціонування азербайджанських журналістів в Україні та українських в Азербайджані.

"Відносини між нами почали останніми роками розвиватися великими темпами. У нас з'явилася необхідність відкриття спеціального бюро в Україні. Було б добре в подальшому, щоб українські ЗМІ відкривали свої центри в Азербайджані", - зазначив Алієв.

Як наголосив головний редактор інформаційного агентства Korrespondent.az Расулзаде Заур, потрібне розширення формату роботи між українськими та азербайджанськими журналістами.

"Я хотів би подякувати за те, що сьогодні підписано угоду між азербайджанськими та українськими журналістами. Це дуже добре... Ми могли б формат нашої роботи розширити - між Україною, Молдовою та Грузією. Ми могли б працювати в майбутньому над цим питанням. Я хотів би запитати в організаторів - чи можемо ми в майбутньому створити великий формат роботи журналістів з Азербайджану, Молдови та Грузії?" - заявив Расулзаде.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА