11:06 26.07.2021

На Івано-Франківщині ліквідовано потужну ботоферму із замовниками з РФ

1 хв читати
На Івано-Франківщині ліквідовано потужну ботоферму із замовниками з РФ

Служба безпеки України в Івано-Франківській області ліквідувала організовану місцевим жителем ботоферму, яка виконувала завдання замовників із РФ.

"Ботоферма працювала здебільшого в соцмережах, месенджерах та електронних гаманцях. Замовниками послуг були, в основному, клієнти з РФ. І використовували її "потужності", коли потрібні були масштабні спотворення реального стану речей. У основному, це "накрутка" кількості переглядів, вподобань, коментарів у соціальних мережах та відеохостингах. "Розрахунки" велися в рублях", - повідомляє прес-центр СБУ.

Організатор ботоферми - фахівець з інформаційних та телекомунікаційних технологій. Тільки з початку року він використав для реєстрації фейкових акаунтів майже 12 тис. SIM-карток українських і російських мобільних операторів.

Під час проведених обшуків за місцем реального проживання організатора ботоферми, виявлено та вилучено SIM-шлюзи, комп'ютерне та інше спеціалізоване телекомунікаційне обладнання та майже три тисячі SIM-карток операторів мобільного зв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА