09:05 27.07.2021

Дія Сіті збереже конкурентну здатність українських компаній - Тарас Кицмей

2 хв читати

Співзасновник та член ради директорів львівської IT-компанії SoftServe Тарас Кицмей висловився на підтримку створення в Україні спеціального правового та податкового режиму для ІТ-компаній Дія Сіті.

«Дія Cіті спрямована на те, щоб зберегти конкурентну здатність українських компаній і надати їм більше гнучкості. Зараз практично всі українські компанії використовують модель роботи з ФОПами, але ми маємо розвивати й інші підходи», – зазначив Кицмей , йдеться у матеріалі НВ.

Підприємець також додав, що створювати нові умови треба акуратно.

 «Коли ми намагаємося регулювати IT-індустрію, то важливо не забути, що вона глобальна, і ми конкуруємо одночасно на двох глобальних ринках — за замовлення і за таланти», – підкреслив бізнесмен.

Зазначимо, SoftServe – одна з найбільших ІТ-компаній у Центральній та Східній Європі із штатом понад 7000 працівників. Компанія має 12 офісів у найбільших містах України та 7 - у США, а також у великих європейських містах – Лондоні, Амстердамі, Софії, Вроцлаві та Стокгольмі тощо. Спеціалізація компанії – розробка програмного забезпечення від Cloud, Security і UX Design до Big Analytics та Internet of Things.

Дія Сіті – спеціальний правовий та податковий режим для ІТ-компаній. Проєкт створений Міністерством цифрової трансформації України та має на меті прискорити розвиток вітчизняної ІТ-індустрії. Серед конкретних цілей Дія Сіті – збільшення доходів IT-галузі із 6 мільярдів до 16,5 мільярдів доларів до 2025 року, а кількість працівників – з 200 тисяч до 450 тисяч.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА