14:24 11.08.2021

Мінцифри заявило про початок підключення України до продуктової інфраструктури європейських СOVID-сертифікатів

1 хв читати
Мінцифри заявило про початок підключення України до продуктової інфраструктури європейських СOVID-сертифікатів

Україна підключається до продуктової інфраструктури європейських СOVID-сертифікатів й очікує підписання договору про взаємне визнання сертифікатів.

"Кілька днів тому ЄС завершив технічну перевірку наших COVID-сертифікатів у "Дії" і високо оцінив реалізацію. Цього тижня ми розпочинаємо підключення до продуктової інфраструктури європейських СOVID-сертифікатів. Паралельно очікуємо політичного рішення від Єврокомісії: ухвалення так званого equivalency decision і підписання договору про взаємне визнання. Відкриті й безпечні подорожі вже зовсім близько", - написав у своєму Telegram-каналі віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він також повідомив, що Мінцифри ініціювало створення робочої групи з Ізраїлем та ЄС.

"Допомагаємо нашим колегам, а також ділимося досвідом у технічній реалізації сертифікатів. Тож дуже скоро очікуйте хороших новин", - зазначив він.

Розробкою і технічною реалізацією українських СOVID-сертифікатів спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, Міністерства внутрішніх справ, Національної служби здоров'я України, Міністерства закордонних справ та Державної прикордонної служби.

Проект реалізовано за підтримки Євроделегації, Програми EU4Digital і Програми EGAP, яку виконує Фонд Східна Європа та фінансує Швейцарія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА