16:40 13.08.2021

Білоруська влада визнала екстремістським медіа-портал TUT.BY

1 хв читати
Білоруська влада визнала екстремістським медіа-портал TUT.BY

Портал TUT.BY і його аналоги в соцмережах і месенджерах визнано екстремістськими, йдеться в повідомленні в Telegram-каналі офіційного представника МВС Ольги Чемоданової у п'ятницю.

"Медіа-ресурс ТUТ.ВY і його аналоги в соціальних мережах і месенджерах визнано екстремістськими. Таке рішення сьогодні, 13 серпня, ухвалив суд Центрального району Мінська за заявою Міністерства внутрішніх справ", - заявила Чемоданова.

"До списку заборонених потрапили інтернет-ресурси tut.bу, zеrkаlо.iо, їхні аналоги в Telegram, Viber, Twitter, сторінки в соціальних мережах Instagram, Facebook, Вконтакте, TikTok, а також мобільні застосунки для смартфонів", - додала Чемоданова.

Вона попередила, що тепер за публікацію (репост) інформації з цих інтернет-ресурсів передбачено адміністративну відповідальність і покарання аж до арешту.

Портал TUT.BY 18 травня заблокували за публікацію забороненої законодавством інформації, в офіс компанії прийшли співробітники Департаменту фінансових розслідувань.

Наразі 15 співробітників TUT.BY перебувають у слідчих ізоляторах або під домашнім арештом.

TUT.BY - найбільший білоруський новинний інтернет-портал. Мережеве видання TUT.BY було зареєстровано в січні 2019 року, до цього з моменту заснування у 2000 році портал працював без статусу ЗМІ. У грудні 2020 року економічний суд Мінська позбавив портал TUT.BY статусу ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА