10:28 18.08.2021

Система сповіщення громадян про надзвичайні події запрацює після запуску мультиплексу МХ-7

2 хв читати
Система сповіщення громадян про надзвичайні події запрацює після запуску мультиплексу МХ-7

Система сповіщення громадян про надзвичайні події є одним з елементів державної загальнонаціональної цифрової телемережі "Мультиплекс МХ-7", рішення про будівництво якого ухвалила Рада національної безпеки і оборони України.

Як наголошується в повідомленні на сайті Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, уряд уже ухвалив постанову про затвердження програми підвищення обороноздатності й безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

"Наразі проходить процедуру узгодження ще одна постанова Кабінету Міністрів України. Вона стосуватиметься умов кредитування Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який входить до сфери управління Держспецзв’язку і відповідатиме за будівництво мультиплексу. З моменту ухвалення постанови та підписання кредитного договору ми матимемо 6 місяців, щоб запустити сьомий мультиплекс", - зазначив заступник голови Держспецзв'язку Володимир Трофименко.

За його словами, після будівництва мультиплексу МХ-7 сповіщення про надзвичайні ситуації, погодні катаклізми або інші небезпечні для людей події транслюватимуться і в ефірі каналів, і через радіостанції, що мовлять у новому мультиплексі.

Як повідомлялося, РНБО 14 травня ухвалила рішення про необхідність побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, оператором якої визначено державний КРРТ, що входить до сфери управління Держспецзв'язку. Очікується, що вже до кінця 2021 року доступ до якісного цифрового мовлення MX-7 буде на 95% підконтрольної території України, навіть у прикордонних регіонах.

Державна інфраструктура ефірного цифрового телебачення запрацює в 158 населених пунктах, зокрема на прикордонних територіях (повний перелік населених пунктів викладено в додатку до рішення Нацради України з питань телебачення і радіомовлення).

МХ-7 транслюватиме щонайменше 12 каналів: передусім державні телекомпанії та Суспільне мовлення. Наповнення мережі визначатиме Нацрада України з питань телерадіомовлення. Канали будуть незакодованими.

Мережа MX-7 будується за технологією європейського стандарту ефірного цифрового телебачення другого покоління (DVB-T2).

Кабінету Міністрів також доручили розробити та затвердити програму побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7, передбачивши залучення коштів обсягом 490 млн грн під державні гарантії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА