12:44 30.08.2021

"Vodafone Україна" у II кв. збільшив чистий прибуток на 20%, виручку - на 19%

3 хв читати
"Vodafone Україна" у II кв. збільшив чистий прибуток на 20%, виручку - на 19%

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" за підсумками квітня-червня 2021 року вийшов на показник виручки 4,912 млрд грн, що на 19% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Згідно з фінзвітом оператора, його чистий прибуток за зазначений період зріс на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 1,211 млрд грн.

Показник OIBDA збільшився на 31% і сягнув 2,844 млрд грн, маржа OIBDA становила 57,9% (у другому кварталі 2020 року - 52,6%).

Як наголошують у "Vodafone Україна", основним чинником зростання стало збільшення споживання послуг зв'язку у voice&data тарифах. Поступове відновлення доходів від роумінгу також вплинуло на зростання доходів.

Акцент на розвиток мереж 4G і зростання кількості дата-користувачів позначився на збільшенні споживання дата-послуг, і, відповідно, ARPU зріс на 21%, до 83,1 грн.

База клієнтів "Vodafone Україна" у другому кварталі 2021 року незначно скоротилася - на 0,3%, до 18,9 млн користувачів.

Водночас спостерігається зростання в сегменті контрактних і корпоративних підключень (з 2,1 млн клієнтів у другому кварталі 2020 року до 2,4 млн у квітні-червні-2021), особливо завдяки збільшенню кількості нових підключень у сегменті IoT.

У другому кварталі 2021 року виручка від роумінгу власних абонентів збільшилася на 22%, а зростання споживання становило 57% порівняно з третім кварталом минулого року, традиційно найбільш пожвавленим періодом. "Споживання даних у роумінгу у квітні-червні 2021 роки вже перевищило обсяги аналогічного періоду 2019 року. Така тенденція дає змогу сподіватися, що доходи від роумінгу також повернуться до колишнього, "доковідного" рівня вже наступного року", - зазначає прес-служба оператора.

"Vodafone Україна" також констатує збільшення попиту на послуги на базі інтернету речей (IoT) - кількість IoT-користувачів за рік збільшилася на 30%, до 1 млн.

Найбільш популярні наразі галузі застосування IoT, за даними оператора: безпека, фінанси і роздрібна торгівля, комунальні послуги, транспорт і логістика.

"Vodafone Україна" відзначив певне пожвавлення в сегменті мобільного ритейлу: за результатами другого кварталу компанія збільшила рентабельність і виручку від продажу техніки у власній роздрібній мережі.

Капітальні інвестиції "Vodafone Україна" у зазначений звітний період сягнули 584 млн грн (зниження на 18% проти квітня-червня-2020) і переважно спрямовані на розвиток інфраструктури високошвидкісного інтернету. Загальні інвестиції компанії в будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету становили 30,3 млрд грн.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

У 2019 NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму близько $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА