13:14 01.09.2021

Мінцифри запропонувало Google прибрати російський контент із рекомендацій в українських YouTube та YouTube Music

1 хв читати
Мінцифри запропонувало Google прибрати російський контент із рекомендацій в українських YouTube та YouTube Music

Міністерство цифрової трансформації України запропонувало компанії Google (США) залучити незалежних українських редакторів для підбору рекомендованого контенту для українських версій сервісів YouTube та YouTube Music, повідомляється на сайті відомства.

Це питання серед інших обговорювали на зустрічі віце-прем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова і його заступника з питань розвитку IT Олександра Борнякова з віце-президентом Google із міжнародних справ та громадської політики Караном Бхатія.

"Зараз на стартових сторінках нашим користувачам пропонується російський контент, що є неприпустимим, коли в Україні йде війна. Тому запропонували Google залучити незалежних українських редакторів, які займатимуться підбором контенту", - наголошується в повідомленні Мінцифри.

На зустрічі сторони також обговорили можливість оптимізації співпраці із застосунком "Дія".

Під час зустрічі Борняков зазначив, що Мінціфри створює сприятливі умови для залучення і розвитку міжнародних технологічних компаній в Україні.

"Україна вже стає найпотужнішим IT-хабом у Центральній та Східній Європі. Для цього ми запускаємо "Дія City". Спеціальний правовий режим для IT-компаній створить сприятливі умови для того, щоб у нас створювалось більше продуктових компаній. А міжнародні - працювали в Україні за чіткими та зрозумілими для світу правилами гри", - заявив Борняков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА