10:27 03.09.2021

Китайська корпорація SMIC побудує в Шанхаї завод з виробництва чіпів за $ 8,87 млрд

1 хв читати

Найбільший виробник напівпровідників в Китаї корпорація SMIC вкладе 8,87 млрд доларів будівництво нового підприємства з виробництва чіпів в зоні вільної торгівлі Ліньган в Шанхаї, йдеться в повідомленні, опублікованому компанією в п'ятницю на Шанхайській фондовій біржі.

Відповідну угоду SMIC вже підписала з адміністрацією зони Ліньган. Воно передбачає будівництво заводу з щомісячним обсягом виробництва до 100 тис. 12-дюймових напівпровідникових кремнієвих пластин. Основна увага буде зосереджена на виробництві 28-нанометрових інтегрованих мікросхем, а також більш високотехнологічних чіпів.
Статутний капітал спільного підприємства SMIC і зони вільної торгівлі Ліньган складе 5,5 млрд доларів. Не менш 51% з цих коштів буде виділено SMIC.
У березні цього року SMIC оголосила, що планує спільно з рядом партнерів побудувати завод з виробництва чіпів із загальним обсягом інвестицій в розмірі близько 2,4 млрд доларів в місті Шеньчжень (південна китайська провінція Гуандун). 55% акцій в СП буде належати базується в Шанхаї SMIC, 23% отримає належить уряду міста Шеньчжень Major Industry Investment Group, а інша частка відійде ряду інших партнерів. Нове підприємство зможе виробляти до 40 тис. 12-дюймових напівпровідникових пластин на місяць.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА