19:19 03.09.2021

Apple відкладає вихід оновлення iPhone для розпізнавання контенту з дитячою порнографією

2 хв читати
Apple відкладає вихід оновлення iPhone для розпізнавання контенту з дитячою порнографією

Американська Apple Inc. відкладає вихід інструментів для перевірки iPhone на наявність зображень із дитячою порнографією на тлі побоювань щодо того, що нове програмне забезпечення може піддати користувачів масштабнішим ризикам у сфері захисту персональних даних.

У повідомленні компанії йдеться, що їй буде потрібен додатковий час на доопрацювання плану, про який було оголошено в серпні. Apple вдруге за рік відкладає вихід оновлення у зв'язку з критикою.

Компанія планувала запустити систему, яка здатна розпізнавати зображення з дитячою порнографією, а потім сповіщати Apple у разі, якщо такі зображення були завантажені у хмарний сервіс iCloud, через оновлення програмного забезпечення iPhone.

Apple стверджує, що програма не порушує законодавства про захист персональних даних і що інші провайдери хмарних сервісів, які прагнуть не допустити наявність таких зображень, використовують технологію, яка сканує всі дані користувачів, у той час як Apple знайшла спосіб аналізувати лише той контент, який підпадає під поняття забороненого. Система Apple не маркуватиме таким чином контент, який не був завантажений у хмарний сервіс.

Тим часом експерти у сфері персональних даних побоюються, що нова система свідчить про ослаблення вимог Apple у сфері захисту даних, пише газета The Wall Street Journal.

"З урахуванням відгуків клієнтів, правозахисних організацій, дослідників та інших зацікавлених осіб, ми вирішили взяти додатковий час протягом найближчих місяців, щоб зібрати інформацію та внести поліпшення перед тим, як випустити ці вкрай важливі інструменти для безпеки дітей", - йдеться в повідомленні Apple. При цьому компанія не уточнює, коли стануть доступні ці оновлення.

Котирування акцій Apple під час торгів у п'ятницю зростають на 0,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА