10:58 10.09.2021

NEQSOL Holding оголосив про достроковий викуп єврооблігацій "Vodafone Україна" на $49 млн

3 хв читати
NEQSOL Holding оголосив про достроковий викуп єврооблігацій "Vodafone Україна" на $49 млн

Міжнародна група NEQSOL Holding (у грудні 2019 року придбала мобільного оператора "Vodafone Україна") вирішила розпочати викуп облігацій мобільного оператора з випередженням на 4,5 року, повідомив NEQSOL Holding у п'ятницю.

Компанія "Vodafone Україна" вперше випустила єврооблігації обсягом $500 млн у лютому 2020 року з терміном погашення до 2025 року.

"Завдяки динамічному розвитку компанії і її хорошим фінансовим результатам холдинг ухвалив рішення розпочати викуп облігацій із випередженням на 4,5 року. На сьогодні вже викуплено перші 10%", - наголошується в повідомленні NEQSOL Holding.

Інвестор наголошує, що "Vodafone Україна" зростає ринковими темпами, а за низкою показників навіть випереджає їх. Тому з урахуванням фінансової стабільності виконання фінансового плану і плану компанії з інвестицій було ухвалено рішення зосередитися на управлінні заборгованістю і скоротити її, у такий спосіб зменшивши витрати на обслуговування боргу.

"Крім цього, хороші фінансові результати дали змогу разом із власниками облігацій переглянути ковенанти (зобов'язання за кредитами), що є показником високої довіри і впевненості в стійкому розвитку компанії. Завдяки перегляду ковенантів "Vodafone Україна" стане гнучкішим щодо подальших інвестицій, розподілу дивідендів та управління своїми ресурсами", - наведено слова фінансового директора NEQSOL Holding, члена ради директорів "Vodafone Україна" Імрана Ахмедзаде у повідомленні.

Зазначається, що значну частину фінансування операції з купівлі "Vodafone Україна" забезпечили у 2019 році високорейтингові фінансові інститути на чолі з J. P. Morgan Securities PLC і Raiffeisen Bank International AG. Однак, окрім цього, NEQSOL Holding ініціював випуск компанією "Vodafone Україна" облігацій за правилами європейських регуляторів із застосуванням інструменту "фінансування викупу" (leverage buyout).

"Цей фінансовий інструмент поширений у міжнародній практиці злиттів і поглинань, проте в Україні за останнє десятиліття угода з купівлі "Vodafone Україна" стала першою з використанням такої схеми фінансування", - зазначає холдинг.

Під стратегічним управлінням NEQSOL Holding "Vodafone Україна" продовжила планові інвестиції (насамперед у розширення покриття мережі 4G). Водночас, окрім дострокового викупу єврооблігацій, виплатила акціонерам дивіденди.

За результатами другого кварталу 2021 року виручка "Vodafone Україна" зросла на 19%, чистий прибуток - на 20% порівняно з аналогічним періодом 2020 року.

Як повідомлялося, раніше "Vodafone Україна" уклала контракт з банком Raiffeisen Bank International AG на управління деривативами.

На початку лютого 2020 року "Vodafone Україна" розмістила єврооблігації на $500 млн під 6,2%. Випуск у форматі 144A Reg S маркетували серед міжнародних інвесторів у Європі та США.

У березні 2020 року британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group та український оператор "Vodafone Україна" уклали договір про розширене стратегічне партнерство терміном на п'ять років.

У 2019 NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму близько $84 млн.

Група компаній NEQSOL Holding, згідно з релізом, має більше ніж 25-річний досвід роботи в різних галузях і країнах. Її діяльність охоплює нафтогазову, телекомунікаційну, будівельну та інші високотехнологічні сфери у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Казахстані, ОАЕ, Бангладеш. Група увійшла у телекомунікаційну галузь на початку 2000-х. Компанії, що входять до неї, надають послуги мобільного зв'язку, міжнародного транзиту і продажу оптового інтернету, послуги за виділеними лініями, послуги дата-центру тощо.

Бізнесмен Насіб Гасанов є офіційним засновником і 100-відсотковим власником групи NEQSOL Holding, зокрема компаній Nobel Oil Services (UK) Limited, Nobel Oil E & P (UK) Limited (торговельне найменування Nobel Upstream), Bakcell ТОВ і Norm ВАТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА