10:46 22.09.2021

Апарат РНБО розробив і ввів в експлуатацію інформаційно-аналітичну систему "СОТА"

2 хв читати
Апарат РНБО розробив і ввів в експлуатацію інформаційно-аналітичну систему "СОТА"

В Апараті Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) розроблено та введено в експлуатацію сучасну інформаційно-аналітичну систему Головного ситуаційного центру країни "СОТА", яка повністю готова до роботи.

Як повідомляє прес-служба РНБО в середу, система працює з Big Data, забезпечує зберігання, поєднання та аналіз даних із різних джерел задля підвищення достовірності, ефективного моніторингу стану національної безпеки за понад 20 напрямами з метою ефективної координації діяльності державних органів.

Серед цих напрямів, зокрема, соціальна, внутрішньо- та зовнішньополітична безпека, події у зоні проведення Операції об'єднаних сил, поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні, просторова та функціональна трансформація, самоврядування у контексті децентралізації, місцеві бюджети та спроможність громад, надрокористування, економічна безпека, фінансові ринки, загрози на внутрішніх та зовнішніх ринках тощо.

При цьому інформація, яка збирається із зовнішніх джерел і обробляється у системі, синхронізована з геопросторовими даними.

ІАС "СОТА" є складною багатошаровою інформаційно-аналітичною системою високого рівня захисту інформації, має гнучку, відкриту архітектуру, що дає змогу створювати нові функціональні модулі відповідно до завдань, які виникають під час реалізації державної політики у сфері національної безпеки.

Система має три контури обробки інформації: загальнодоступний, для службового користування та таємний. Безпеку обробки даних у ІАС "СОТА" підтверджено Атестатом відповідності на комплексну систему захисту інформації, виданим за результатами державної експертизи.

Програмні аналітичні модулі ІАС "СОТА" дають змогу забезпечити об'єктивний контент-аналіз даних та синхронізацію даних із різних джерел. Це інструмент аналізу та управління ризиками у сфері національної безпеки і оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА