15:17 08.10.2021

Google заборонить просування і монетизацію контенту із запереченням зміни клімату

1 хв читати
Google заборонить просування і монетизацію контенту із запереченням зміни клімату

Американська Google, яка входить до холдингу Alphabet Inc. (SPB: GOOG), заборонить рекламу та просування контенту, який заперечує теорію про зміну клімату, обмеження також стосуватиметься відеосервісу YouTube, йдеться в повідомленні Google.

Заборона поширюватиметься на "контент, який суперечить усталеній у наукових колах думці про існування та причини зміни клімату", зазначила компанія.

Також обмеження стосуватиметься контенту, що суперечить думці про те, що на зміну клімату впливає діяльність людини та викиди парникових газів.

Отже, компанія прагне позбавити тих, хто поширює інформацію, що йде врозріз із науковою думкою про зміну клімату, основного джерела доходів, пише The Wall Street Journal.

Google отримує виручку від реклами за рахунок продажу рекламних місць на своїх платформах, а також посередництва під час продажу реклами на тисячах сайтів в інтернеті.

Представник Google повідомив, що компанія задіє "набір автоматизованих інструментів і людські ресурси для оцінки" контенту.

Google є провідним постачальником інструментів, що використовуються для купівлі та продажу реклами в інтернеті, і на платформах компанії, і на сторонніх сайтах.

Інші великі американські технологічні компанії, серед яких Facebook Inc. (SPB: FB), також розробили політику для обмеження поширення та монетизації контенту, який призводить до дезінформування користувачів на своїх платформах.

Акції Alphabet під час попередніх торгів у п'ятницю дорожчають на 0,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА