18:54 11.10.2021

Fitch підтвердило рейтинг "Vodafone Україна" на рівні "В", прогноз - "позитивний"

1 хв читати
Fitch підтвердило рейтинг "Vodafone Україна" на рівні "В", прогноз - "позитивний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті ПрАТ "ВФ-Україна" (працює під брендом "Vodafone Україна") на рівні "В", прогноз - "позитивний", йдеться у повідомленні агентства.

За його даними, рейтинги "ВФ-Україна" обмежені межею країни України на рівні "В" через сильну залежність телекомунікаційної компанії від економіки країни.

Як повідомлялося, Fitch Ratings у серпні 2021 року змінило прогноз ПрАТ "ВФ-Україна" зі "стабільного" на "позитивний" і підтвердило всі рейтинги, включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") на рівні "B".

"Vodafone Україна "- другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

У серпні 2021 року Антимонопольний комітет України дозволив ПрАТ "ВФ Україна" сконцентрувати понад 50% телеком-оператора Vega ("Фарлеп-Інвест").

На початку лютого 2020 року "Vodafone Україна" розмістила єврооблігації на $500 млн під 6,2%. Випуск у форматі 144A/Reg S маркетували серед міжнародних інвесторів у Європі та США.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, уклало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму приблизно $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА