10:18 13.10.2021

Податковий Комітет ВРУ погодив до другого читання законопроєкт про податки у Дія Сіті

2 хв читати

Члени комітету з питань фінансів, податкової 12 жовтня одноголосно підтримали винесення на голосування Парламенту у другому читанні законопроєкт №5376 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Він регулює податкові та інші економічні умови в рамках спеціального правового та податкового режиму для ІТ-компаній Дія Сіті.

Обговорення тривало у два етапи, за результатом яких основні положення законопроєкту не зазнали змін.

«Правки, що ставили під сумнів переваги проєкту, відхилено… Нам вдалося зберегти ідеологію концепції спеціального режиму Дія City та ключові умови, що були напрацьовані та погоджені з IT-індустрією», – підкреслив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Наразі податковий законопроєкт про Дія Сіті передбачає:

  • Незмінний рівень податкового навантаження, порівняно з версією документу, підготовленою до першого читання: ПДФО — 5%, ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати, військовий збір — 1,5%; можливість вибору корпоративного податку — ПнВК (9%) чи податок на прибуток (18%);
  • Для компаній, що сплачуватимуть ПнВК, перехідний період щодо обмеження на роботу з ФОП буде наступним: з 2024 року витрати на платників єдиного податку не повинні перевищувати 50%, а з 2025 року — 20%;
  • Резиденти Дія City з річним лімітом доходу до 40 млн грн, що залишаться на моделі сплати податку на прибуток на загальних підставах, матимуть можливість працювати з ФОП без обмежень на весь час дії спецрежиму;
  • Компанії отримають 0% податку на дохід фізосіб на дивіденди, за умови їх виплати не частіше 1 разу на 2 роки;
  • Діятиме податкова знижка (з ПДФО) на суму інвестицій в українські стартапи;
  • Пільгове оподаткування на зарплати фахівців не обмежуватиметься єдиним КВЕДом та буде розповсюджуватися на всіх працівників компанії.
  • Умови Дія Сіті будуть зафіксовані на 25 років.

Зазначимо, Дія Сіті – екстериторіальний правовий та податковий спецрежим для ІТ-компаній. Його мета – прискорити зростання ІТ-індустрії в Україні.

Рамковий законопроєкт про Дія Сіті №1667-ІХ у липні цього року був прийнятий у другому читанні та в цілому. За податковий законопроєкт №5376, що регулює податки в Дія Сіті, у першому читанні проголосував 281 депутат. Зараз він готується до другого читання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА