16:10 20.10.2021

Редакція "Суспільного" вважає неприпустимими спроби будь-якої політсили впливати на формування складу учасників шоу "Зворотний відлік"

2 хв читати
Редакція "Суспільного" вважає неприпустимими спроби будь-якої політсили впливати на формування складу учасників шоу "Зворотний відлік"

Редакція Суспільного мовника вважає неприпустимими спроби представників будь-якої політичної сили прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший".

Про це йдеться в офіційній заяві "Суспільного" щодо інциденту з відмовою нардепів зі "Слуги народу" від участі в ток-шоу "Зворотний відлік" на "UA: Перший".

"Суспільне мовлення - найбільша незалежна медіакомпанія в Україні, яка не залежить від олігархів та політиків, не обслуговує жодні державні органи чи політичні структури. Суспільний мовник працює виключно в інтересах усіх громадян нашої країни та підзвітний лише громадянському суспільству", - йдеться в заяві.

У ній уточнюється, що редакційна політика Суспільного мовника загалом та суспільно-політичного ток-шоу "Зворотний відлік" зокрема ґрунтується на зазначених принципах.

"Саме тому редакція ток-шоу регулярно (програма виходить щопонеділка) запрошує до участі в ефірі як представників влади, так і представників парламентської опозиції", - зазначають журналісти.

Вони додають, що відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" в програмі від 18 жовтня - це не рішення редакції ток-шоу "Зворотний відлік", а рішення представників парламентської фракції.

Уточнюється, що депутатів від фракції "Слуга народу" запрошують регулярно і запрошували до участі в ефірі ток-шоу від 18 жовтня.

"Вважаємо неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників ток-шоу. Склад учасників формується за принципом дотримання журналістських стандартів неупередженості, збалансованості й представлення позицій усіх сторін суспільної дискусії на певну тему", - наголошується в заяві.

Раніше журналістка, ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук звинуватила Офіс президента в політичному тиску на журналістів редакції шоу.

У Facebook вона написала, що зазначений тиск здійснюється у вигляді контролю з боку ОП за присутністю нардепів від "Слуги народу" на ефірах програми, а також у висуванні ультиматумів щодо їхньої участі.

У свою чергу радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення й наголосив, що в ОП немає жодних заборон для представників влади, зокрема для народних депутатів із фракції "Слуга народу" на відвідування ефірів телеканалів.

Пізніше голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що журналісти мають право самостійно обирати формати і теми обговорення, а також запрошувати гостей на ефіри, проте визначальним чинником при цьому є дотримання професійних стандартів та інтереси аудиторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА