15:55 21.10.2021

Середній дохід українських ІТ-компаній від іноземних клієнтів зріс на 29% за рік - Payoneer

2 хв читати
Середній дохід українських ІТ-компаній від іноземних клієнтів зріс на 29% за рік - Payoneer

За даними платіжної платформи Payoneer, середній дохід українських ІТ-компаній від іноземних клієнтів з першого півріччя 2020 року по перше півріччя 2021-го зріс на 29%.

Як наголошується в повідомленні платформи, поширеному в четвер, найбільше в Україні заробляють харківські IТ-компанії, київські - на четвертому місці.

Водночас у зазначений період найбільше зріс середній дохід київських (+41%) та одеських IТ-бізнесів (+36%). На третьому місці Харків - плюс 29%. Закривають п'ятірку міст Львів і Дніпро - плюс 21% та 20% відповідно.

"Світовий IТ-ринок бурхливо розвивається, і Україна активний учасник цього процесу. З першого півріччя 2020 року по перше півріччя 2021 року загальні зарахування нашим IТ-компаніям зросли на 34%. Українські ІТ-бізнеси підкорюють міжнародні ринки, створюють популярні в усьому світі застосунки й залучають дедалі більше іноземних клієнтів. Це те, чим варто пишатися вже сьогодні", - наведено в повідомленні слова генерального менеджера Payoneer в Україні та Білорусі Ігоря Ковальова.

За даними Payoneer, рейтинг великих міст за найвищим середнім доходом IТ-компаній у першому півріччі 2021 року такий: на першому місці Харків, потім Львів та Одеса, замикають п'ятірку Київ і Дніпро.

Водночас у Payoneer зазначають, що найбільше в січні-червні поточного року заробили харківські ІТ-компанії - їхній середній дохід виявився на 6% вищий, ніж у львівських.

На другому місці опинився Львів, де ІТ-бізнеси за цей період заробили на 6% більше, ніж в Одесі. Зате в Одесі та Києві середній дохід IТ-компаній практично однаковий - із різницею в 1%. На останньому місці серед найбільших міст - Дніпро, при цьому там IТ-підприємства заробляють лише на 2% менше, ніж у столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА