11:19 29.10.2021

Потреба фінансування Держспецзв'язку перевищує 10 млрд грн/рік, реальні надходження - приблизно 40%

2 хв читати
Потреба фінансування Держспецзв'язку перевищує 10 млрд грн/рік, реальні надходження - приблизно 40%

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України наголошує на необхідності дофінансування своєї роботи.

"Якщо в цифрах, то потреба фінансування органу перевищує 10 млрд грн на рік. Ми отримуємо з бюджету приблизно 4 млрд грн. У 2020 році розвиток було профінансовано на 12%, цього року - на 28%. У 2019 році через кризу багато що було недофінансовано. Частина наших систем на якийсь час втратили ліцензії та "перетворилися на гарбуз". Лише у 2021 році все вдалося відновити і завдяки допомозі віце-прем'єра та президента ми змогли вийти на мінімально необхідний рівень", - заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

За його словами, недофінансування є великою проблемою для Держспецзв'язку.

"І кіберзахист, і урядовий зв'язок - це ті сфери, про які ніхто не пам'ятає, коли все добре працює. Але щойно щось трапляється, всі про це згадують, і лише тоді чують, що потрібні ще гроші і треба хоч якось дофінансувати Службу", - наголосив він.

Щиголь також наголосив на проблемі з кадровим потенціалом, що ґрунтується на недостатньому рівні зарплат для кіберфахівців.

"Майже 90% людей, які займаються кіберзахистом у нашій структурі, - це випускники нашого ВНЗ. Курсанти після завершення навчання мають відпрацювати в державних структурах щонайменше п'ять років. І ключова проблема - як зробити так, щоб вони залишилися після першого терміну контракту. Адже, незважаючи на підвищення цього року зарплати в Службі на 20%, ми все одно не дотягуємо до мінімальної зарплати в галузі", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА