16:21 29.10.2021

Майже 10 млн домогосподарств в Україні користуються телеконтентом безкоштовно - SWEET.TV

2 хв читати
Майже 10 млн домогосподарств в Україні користуються телеконтентом безкоштовно - SWEET.TV

Майже 10 млн домогосподарств в Україні користуються цифровим ефіром Т2 та піратськими сервісами, випливає з підрахунку українського онлайн-кінотеатру SWEET.TV.

"В Україні наразі майже 10 млн домогосподарств, які дивляться телеканали та фільми через безкоштовні джерела - це Т2 та піратські сервіси... Крім того, є проблема, що українці в принципі не розуміють, що використовують піратські сервіси і перегляд реклами на таких сайтах не прирівнюється до легальної купівлі контенту. Багато хто навіть не думає про те, що перегляд контенту на піратських сайтах — це незаконно", - сказав директор SWEET.TV Олександр Резунов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, більшість українців під час купівлі нового телевізора навіть не отримує пропозиції передплатити легальний сервіс інтернет-телебачення тому, що майже половину техніки купують у невеликих, місцевих магазинах.

Усе це, на думку Резунова, гальмує розвиток ринку платного телебачення в країні.

У Т2 безкоштовно транслюють канали медіагруп, які показують дорогий голлівудський контент. Водночас ОТТ-сервіси мають платити роялті за розміщення кожного каналу та кожної одиниці контенту на своїх платформах. Такий підхід до наповнення Т2 трансляції значно гальмує розвиток ринку платного контенту. На місці медіагруп я задумався б, чи варто безкоштовно транслювати свій дорогий контент", - наголосив він.

Директор SWEET.TV також зазначив, що піратські ресурси фінансуються переважно за рахунок рекламодавців та підтримуються за рахунок інтересу споживачів. Отже, варто запровадити відповідальність за розміщення реклами на піратських сервісах, а також відповідальність за перегляд піратських відео - як це вже працює в більшості країн Європи та США.

За його словами, щоб боротися з піратством, SWEET.TV став членом антипіратської ініціативи "Чисте небо", а також членом наглядової ради з питань медіа та комунікацій Американської торговельної палати в Україні.

SWEET.TV - українська ОТТ-платформа, на якій представлено понад 260 телеканалів, зокрема в HD та 4K, продукти Disney, Pixar, DreamWorks та ін.

Платформа має прямі контракти з Disney, Paramount, Universal, Sony та іншими міжнародними виробниками контенту з дубляжу та озвучування медіапродуктів саме для території України, а не для СНД. Сервіс створює україномовний дубляж та озвучення для культових голлівудських фільмів у проекті "Hollywood українською мовою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київстар" призначив директоркою із корпоративних зв'язків Оленицьку

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА