19:55 08.11.2021

Власник Kyiv Post заявив про тимчасове закриття видання та відхід головного редактора

3 хв читати
Власник Kyiv Post заявив про тимчасове закриття видання та відхід головного редактора

Видавець найстарішого в Україні щотижневого англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про негайне закриття газети "на короткий час".

"Якось ми сподіваємося перезапустити газету більше і краще", - цитуються його слова на сайті Kyiv Post.

Ківан подякував усій команді Kyiv Post та її головному редактору Браяну Бонеру "за незалежну журналістику протягом останніх 25 років".

У повідомленні також йдеться про те, що Бонер піде у відставку після закриття газети та збереження її архівів, а також про подяку власнику за "сильну підтримку" після придбання ним видання у 2018 році.

Раніше в газеті були опубліковані пропозиції щодо найму на роботу співробітників для україномовної версії, а екс-шеф-редактор новин одеського "7 каналу", що належить Ківану, Олена Ротарі оголосила у Facebook про запуск україномовного Kyiv Post, який "повністю відрізнятиметься від англомовного".

Видання "Новий час" у понеділок повідомило з посиланням на Ківана, що Kyiv Post планують перезапустити вже до кінця цього року чотирма мовами — українською, російською, англійською та арабською.

Одночасно штатна журналістка Kyiv Post Анна Миронюк у Facebook розповсюдила заяву, що від сьогодні видання припинило існування, оскільки вранці у понеділок його співробітники після приходу на роботу дізналися про звільнення.

За її словами, Ківан три тижні тому озвучив плани про запуск україномовного медіа під брендом видання та призначення на керівну посаду пов'язаної з ним людини, що стало несподіванкою для редакції, і було розцінено як втручання у редакційну політику.

"Спроба колективу зберегти незалежність Kyiv Post викликала опір власника... Він офіційно заявив про плани реорганізувати Kyiv Post і перезапустити його вже за місяць із новою командою", - стверджує Миронюк.

За її словами, у газеті запропонували власнику її продати або передати торгову марку Kyiv Post редакції, проте він відмовився, у зв'язку з чим колектив звертається з проханням про допомогу до читачів, бізнесменів та посольств.

Як повідомлялося, у березні 2018 року стало відомо про укладену власником Kyiv Post Мохаммадом Захуром попередню угоду з одеським бізнесменом сирійського походження Ківаном стосовно продажу видання за суму понад $3,5 млн. Зазначалося, що Захур також зустрічався з іншими потенційними покупцями, зокрема, з гендиректором інвесткомпанії Dragon Capital та власником "Нового часу" Томашем Фіалою, проте той вважав ціну завищеною.

За словами Захура, бізнесмени Дмитро Фірташ та Сергій Курченко, а також особи, пов'язані, на його думку, з тодішнім президентом України Петром Порошенком, також намагалися купити Kyiv Post, але він відмовився.

У редакції видання із посиланням на Захура зазначали, що Ківан заявив, що цінує журналістську незалежність Kyiv Post, але залишає за собою право найняти власну команду журналістів та інших співробітників.

Британсько-український підприємець пакистанського походження, засновник та основний власник групи ISTIL (International Steel and Tube Industries Limited) Захур у 2009 році купив Kyiv Post у його засновника Джеда Сандена за $1,1 млн.

Kyiv Post – англомовна газета про події в Україні. Виходить у форматі щотижневої газети, також є доступна її онлайн версія. Перший випуск газети вийшов 18 жовтня 1995 року.

Бізнесмен і колишній депутат Одеської міськради Ківан є засновником інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group, яка входить до Kivan Group Companies (обидві – Одеса). За даними на офіційному сайті, в портфелі Kadorr Group понад 2 млн. кв. м введеної в експлуатацію житлової нерухомості, серед яких понад 50 ЖК, 90 котеджів. В активах групи також 7 бізнес-центрів, 5 торговельних комплексів і комерційні площі загальною вартістю понад $800 млн. млн за підсумками 2020 року.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА