12:26 10.11.2021

"Vodafone Україна" побудував першу в Україні Privatе Network на території Єристівського ГЗК

2 хв читати
"Vodafone Україна" побудував першу в Україні Privatе Network на території Єристівського ГЗК

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" побудував першу в Україні Private Network за технологією LTE на частоті 5,7 ГГц на території Єристівського ГЗК, що входить до групи Ferrexpo.

Як повідомляється на сайті "Vodafone Україна", у рамках проекту на кар'єрах групи Ferrexpo побудовано Private Networks e-LTE, яка дає змогу впроваджувати рішення з автоматизації виробництва, що зменшить операційні витрати, забезпечить безпечний видобуток та відсутність персоналу на небезпечних ділянках роботи.

Проект реалізовано на базі 19 базових станцій, також Ferrexpo, маючи статус регіонального оператора зв'язку, отримала ліцензії на володіння частотою 5,7 ГГц.

За словами директора з інформаційних технологій та автоматизації Ferrexpo Юрія Арсеньєва, вартість локальної ліцензії для роботи з LTE частотами вимірюється "сотнями, може, тисячами гривень".

"На Єристівському ГЗК ми випробували кілька технологій, перш ніж зупинитися на цьому рішенні", - наголосив він.

За словами Арсеньєва, вартість проекту розгортання Private LTR Network на підприємстві –трохи більше ніж $1 млн.

Тільки LTE забезпечує всі задані вимоги.

Середня затримка близько 50-80 мілісекунд, середня швидкість - близько 3,5-4 МБіт від кожної одиниці техніки, оскільки найбільший потік даних йде від техніки на сервери.

"На цій мережі у нас працюють не окремі датчики, а цілі машини. У цьому випадку у нас управляються кілька бурових верстатів, і ми проводимо випробування кількох одиниць безпілотних самоскидів. У найближчому майбутньому – ми зараз оновлюємо парк наявних машин – на цю мережу підключимо ще кілька десятків додаткових одиниць техніки. Загалом на Єристівському кар'єрі ця мережа розрахована на 100-120 одиниць техніки", - наголосив Арсеньєв.

За його словами, на сьогодні технології 4G цілком достатньо для роботи на підприємстві, але технологія 5G дасть набагато більше можливостей для реалізації нових технологій у рамках роботи підприємства.

"Ми чекаємо на появу технології 5G, і щойно вона стане доступною для приватного ринку, ми із задоволенням цю технологію випробуємо для себе... Ми сподіваємося, що 5G зможе забезпечити вищу швидкість передавання даних", - наголосив Арсеньєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА