17:34 11.11.2021

Звільнена команда Kyiv Post не працюватиме з Ківаном і готова заснувати нове медіа

2 хв читати
Звільнена команда Kyiv Post не працюватиме з Ківаном і готова заснувати нове медіа

Звільнений 8 листопада 2021 року колектив англомовного українського медіа Kyiv Post запропонував власнику медіа Аднану Ківану продати Kyiv Post.

"10 листопада ми вдруге провели переговори з власником видання, одеським забудовником Аднаном Ківаном. Ми запропонували йому продати Kyiv Post, щоб вийти з конфліктної ситуації. Ківан відмовився. Він запропонував звільненому колективу з 50 осіб можливість повернутися в Kyiv Post із новим менеджментом. Ця команда вважає за неможливе співпрацю з власником, який намагається впливати на редакцію та позбавляється незручних журналістів", - наголошується в повідомленні старої редакційної команди Kyiv Post, оприлюдненому на сайті, присвяченому ситуації, що відбувається з цим медіа.

"Якщо нам не вдасться зберегти бренд Kyiv Post, то ми збережемо його цінності. Ми заявляємо про готовність започаткувати нове медіа. Команда працює над розробленням стратегії та бізнес-моделі, а також шукає потенційних інвесторів і рекламодавців", - заявили в колективі Kyiv Post.

На думку редакції, Аднан Ківан закрив газету з метою відплати за спротив колективу втручанню власника в роботу незалежної редакції.

Як повідомлялося, генеральним директором англомовної газети Kyiv Post став Люк Шеньє (Luc Chénier), який вже обіймав цю посаду в 2016-2018 роках. За словами нового СЕО видання, рішення про зупинення випуску газети від 8 листопада 2021 року було ухвалено після "повного розриву відносин зі співробітниками видання через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post".

Агентству "Інтерфакс-Україна" стало відомо, що видавець планує зберегти друковану версію Kyiv Post, а також запустити українську версію проекту.

Новий СЕО Kyiv Post Люк Шеньє планує обговорити з раніше звільненою редакцією видання можливість продовження співпраці, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі видання.

Аднан Ківан купив Kyiv Post у бізнесмена Мохаммада Захура у 2018 році.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА