16:29 17.11.2021

"Vodafone Україна" готова пропонувати бізнесу фрагменти власної мережі в оренду під виробничі потреби

2 хв читати
"Vodafone Україна" готова пропонувати бізнесу фрагменти власної мережі в оренду під виробничі потреби

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" готова пропонувати бізнесу фрагменти власної мережі в оренду під виробничі потреби як варіант для розгортання private networks.

"Маючи на руках перший успішний кейс, уже можемо на практиці демонструвати партнерам переваги private networks для IoT. А деяким компаніям, можливо, навіть будемо готові запропонувати фрагмент своєї мережі в "оренду" в рамках якоїсь території (заводу чи виробництва). Звісно, якщо галузеве законодавство дозволятиме нам це робити", - повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" директор із продажу та абонентського обслуговування "Vodafone Україна" Євген Булах.

"Наше завдання – допомогти клієнту вирішити його виробничі завдання. І якщо ми можемо допомогти йому бути ефективнішим, використовуючи фрагмент нашої мережі, яку ми під нього частково закриємо, це також може бути інфраструктурним рішенням. Таке рішення дасть змогу клієнту не витрачати капітальні інвестиції на створення власної приватної мережі", - наголосив він.

Однак якщо вимоги до проекту може виконати лише власна приватна мережа, в такому разі оператор готовий допомагати партнеру з плануванням, будівництвом, інтеграцією та обслуговуванням цієї мережі.

Він також наголосив, що "Vodafone Україна" - одна з небагатьох компаній, яка не постраждала від вірусу Petya: завдяки захищеному периметру мережі, системі автоматичного сповіщення і блокування загроз та оперативним діям IT-підрозділу компанії.

"Тому в частині питання будь-якого витоку даних я не бачу жодних ризиків під час використання мережі Vodafone. І з цього погляду немає різниці, буде клієнт використовувати власну Private LTE-мережу чи фрагмент нашої мережі. Це точно не буде ключовим фактором під час вибору рішення", - вважає директор із продажу та абонентського обслуговування "Vodafone Україна".

Як повідомлялося, "Vodafone Україна" побудував першу в Україні Privat Network за технологією LTE на частоті 5,7 ГГц на території Єристівського ГЗК, що входить до групи Ferrexpo.

"Vodafone Україна" – другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

У серпні 2021 року Антимонопольний комітет України дозволив ПрАТ "ВФ Україна" сконцентрувати понад 50% телеком-оператора Vega ("Фарлеп-Інвест").

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ "Telco Solutions and Investments", підконтрольну Bakcell, підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму близько $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА