16:19 18.11.2021

Рада ратифікувала гарантійну угоду між "Укрпоштою" та ЄІБ на кредитування у розмірі EUR30 млн

1 хв читати
Рада ратифікувала гарантійну угоду між "Укрпоштою" та ЄІБ на кредитування у розмірі EUR30 млн

Верховна Рада підтримала законопроект №0112 "Про ратифікацію гарантійної угоди "Логістична мережа (модернізація та цифровізація "Укрпошти")" між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ)", повідомляється на сайті парламенту.

Законопроект підтримали 305 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, загальний обсяг коштів позики становить EUR30 млн (без ПДВ), період погашення (включаючи пільговий період чотири роки) - 20 років.

"Укрпошта" планує використати кошти на будівництво п'яти сортувальних центрів у Києві, Харкові, Хмельницькому, Львові та Дніпрі, а також на 22 поштових депо.

"Ратифікація угоди дасть змогу повноцінно запустити процес повного оновлення логістичної мережі "Укрпошти". Отримання кредитних коштів від ЄІБ стало можливим завдяки тому, що компанія пройшла складний шлях трансформації від класичного образу державної установи до конкурентоспроможної компанії, яка працює за законами бізнесу. Ми декілька років поспіль показуємо прибуток, оновили процеси та послуги, і у нас повірили міжнародні партнери", - прокоментував генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, слова якого наводить прес-служба.

Як повідомлялося, ЄІБ та "Укрпошта" під час 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі 6 жовтня 2020 року уклали угоду про залучення кредиту у розмірі EUR30 млн на будівництво нових сортувальних центрів, поштових депо та розвиток IT-інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА