11:22 22.11.2021

Сальвадор залучить біткойни для будівництва Біткойн-Сіті, забезпеченого енергією вулканів

2 хв читати
Сальвадор залучить біткойни для будівництва Біткойн-Сіті, забезпеченого енергією вулканів

Уряд Сальвадору планує випустити державні біткойн-облігації, щоб побудувати прибережне місто Біткойн-Сіті, яке буде повністю забезпечене за рахунок геотермальної енергії вулкана, оголосив президент Наїб Букеле.

Країна почне розміщувати облігації із терміном погашення десять років у 2022 році. Будівництво самого міста розпочнеться за два місяці після залучення необхідної суми для його фінансування.

Біткойн-Сіті буде розташований поблизу затоки Фонсека, неподалік вулкана Кончагуа, який і забезпечуватиме його необхідною електроенергією і для життя, і для майнінгу криптовалюти. Уряд надасть землю, інфраструктуру та робочу силу для залучення інвесторів, зазначив глава держави.

Жителів проектованого міста буде звільнено від сплати муніципальних податків, податків на майно та дохід. Єдиним збором стане податок на додану вартість, половина якого піде на погашення облігацій, решта – на розвиток міста.

Букеле також зазначив, що Біткойн-Сіті не залишатиме вуглекислого сліду.

Сальвадор на початку вересня оголосив біткойн офіційним платіжним засобом. Ще раніше, у липні, президент розпорядився розробити план з організації майнінгу біткойнів із використанням дешевої, на 100% відновлюваної та чистої енергії вулканів енергетичної компанії LaGeo SA de CV.

Уряд країни створив спеціальний фонд розміром $150 млн для підтримки біткойна. Сальвадорці, які користуються цифровим гаманцем із криптовалютою, отримали по $30.

На думку Букеле, використання біткойна допоможе залучити в країну більше іноземних інвестицій, а також дасть змогу сальвадорцям, які живуть за кордоном, здійснювати дешевші грошові перекази своїм сім'ям.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА