20:19 22.11.2021

"Дія" не збирає і не зберігає дані українців, вона лише підтягує дані з реєстрів

2 хв читати
"Дія" не збирає і не зберігає дані українців, вона лише підтягує дані з реєстрів

Державний сервіс "Дія" не збирає і не зберігає особисту інформацію про українців, а лише відображає дані, які містяться в державних реєстрах, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Дія" влаштована таким чином, що вона не збирає інформацію про вас. Коли ви її встановили, вона лише відображає інформацію, яка й так давно є в реєстрах. Коли ви отримували свій ID-паспорт або закордонний паспорт, ви потрапили до демографічного реєстру — і коли ви авторизуєтеся в "Дії", лише з того реєстру підтягується інформація про вас. Так само інформація про вас підтягується з реєстру посвідчень водіїв", - повідомив глава Мінцифри в інтерв'ю телеканалу "Дом" у понеділок.

За його словами, "Дія" не створює нову базу даних і є "дуже безпечним продуктом, який показує інформацію, яка вже є про вас у реєстрі".

"І коли у вас не підтягується будь-який документ, то для вас це важливий сигнал, що виявляється, ви отримали цей документ і його використовуєте, а його немає у реєстрі", - зазначив чиновник.

Він додав, що авторизуючись у "Дії", українці можуть побачити те, що знає про них держава, і отримують можливість самі керувати інформацією про себе.

"Це демонстрація підходу держави до персональних даних: персональні дані - це власність ваша, моя, людей, громадян України, а не держави", - резюмував Федоров.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА