15:18 29.11.2021

На порталі "Дія" запустили послугу оформлення та перерахунку пенсії

2 хв читати
На порталі "Дія" запустили послугу оформлення та перерахунку пенсії

Міністерство цифрової трансформації запустило онлайн-послугу з оформлення та перерахунку пенсії на порталі державних послуг "Дія".

"Щоб ви отримали послугу легко, ми максимально автоматизували процеси. Скоротили кількість документів, полів для заповнення, час очікування... Тепер ви зможете за 15 хвилин на порталі "Дія" заповнити заяву на призначення або перерахунок пенсії та підписати її КЕП. Усі інші дані підтягнуться автоматично", - написав віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

На його думку, в умовах пандемії ця послуга є дуже важливою, оскільки покликана допомогти людям старшого віку уникнути зайвих контактів у черзі та зберегти здоров'я.

Довідки ОК-5 та ОК-7 про трудовий та страховий стаж, витяг із реєстру застрахованих осіб та довідку про доходи пенсіонера можна також отримати онлайн - через портал "Дія", додав віце-прем'єр.

За даними Мінцифри, щороку понад мільйон українців оформлюють призначення чи перерахунок пенсії.

Для того, щоб скористатися послугою на сайті "Дії", потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заяву. Заява зроблена у формі анкети, де потрібно відповідати "так" чи "ні".

Крім того, як повідомив Федоров на своїй сторінці у Facebook, спрощується й оформлення субсидії.

"Раніше, щоб оформити субсидію, потрібно було йти до ЦПАП (Центр надання адміністративних послуг), заповнювати заяву, приносити купу папірців або ж навіть їхати до райцентру. Наразі достатньо подати заяву на порталі "Дія" та підписати своїм КЕП. 30 хв на заповнення заяви у зручний для вас час. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість видів послуг ЖКГ продовжуватиметься автоматично, якщо у вас протягом року нічого не змінилося", - зазначив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА