07:23 03.02.2022

Засновник JD.com пожертвує акції на суму понад $2 млрд на благодійність

2 хв читати
Засновник JD.com пожертвує акції на суму понад $2 млрд на благодійність

Засновник та головний виконавчий директор китайського гіганта у сфері електронної торгівлі JD.com Inc. Річард Лю пожертвує понад $2 млрд на благодійність, поповнивши ряди представників китайської бізнес-еліти, які роблять великі пожертвування на тлі пильної уваги влади до технологічного сектора.

Лю планує пожертвувати 62,2 млн акцій своєї компанії сторонньої благодійної організації, йдеться у повідомленні JD.com, направленому до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США.

ADR компанії, які торгуються в США, на закриття торгів у вівторок коштували $75,08 за папір. Одна ADR випущена на дві акції компанії. Таким чином частка, яку планує пожертвувати Лю, оцінюється приблизно в $2,34 млрд, пише The Wall Street Journal.

Лю заснував JD.com у 2004 році як онлайн-платформу для продажу електроніки. Відтоді компанія перетворилася на гіганта електронної торгівлі з річним виторгом, що перевищує $100 млрд.

Найбільші китайські IT-компанії зазнали масштабного контролю з боку влади Пекіна з низки причин - від побоювань щодо ризику створення монополій до тривог щодо національної безпеки. Зокрема влада перешкоджає проведенню IPO великих технологічних компаній, ініціює розслідування та накладає штрафи.

На цьому тлі все більше топ-менеджерів стали робити пожертвування на благодійність, найчастіше у формі акцій.

Так, наприклад, минулого року масштабні пожертвування зробили засновник Meituan Ван Сін та засновник Xiaomi Corp. Лей Цзюнь, віддавши понад $2 млрд і близько $2,2 млрд відповідно, також у вигляді акцій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА