14:17 21.02.2022

Держспецзв'язку та "Київстар" співпрацюватимуть у сфері кіберзахисту

2 хв читати
Держспецзв'язку та "Київстар" співпрацюватимуть у сфері кіберзахисту

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) уклала меморандум про співпрацю з оператором мобільного зв'язку "Київстар".

Як зазначено в повідомленні мобільного оператора в понеділок, мета співпраці – підвищення рівня кіберзахисту, захисту об'єктів критичної інфраструктури та запровадження нових освітніх програм у цій сфері.

"Об'єднання зусиль бізнесу та держави – ключова складова у формуванні надійної системи кіберзахисту в Україні. Разом ми маємо напрацювати прозорі та зрозумілі правила з урахуванням найкращих європейських та світових практик, за якими працюватимуть і представники державних органів, і приватні компанії", – наведено в повідомленні слова голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя.

У свою чергу "Київстар" вважає своєю метою підвищувати рівень обізнаності користувачів у кіберпросторі, співпрацюючи з правоохоронними органами та долучаючись до ініціатив держави.

"Ми підтримуємо розвиток партнерства між державою та бізнесом, тому дієва співпраця з Держспецзв'язком у сфері кіберзахисту та захисту об'єктів критичної інфраструктури надзвичайно важлива для "Київстар". Переконаний, що лише за допомогою побудови такої взаємодії можливо ефективно протистояти сучасним викликам та загрозам у кіберпросторі", – наголосив президент "Київстару" Олександр Комаров.

Співробітництво Держспецзв'язку та "Київстар", зокрема, передбачає:

- проведення наукових досліджень з питань забезпечення кіберзахисту, розвитку та функціонування інформаційно-комунікаційних систем, захисту інформації та об'єктів критичної інфраструктури;

- сприяння у створенні системи незалежних аудиторів інформаційної безпеки;

- надання консультативно-методичної допомоги щодо оцінки стану захищеності, аудиту інформаційних ресурсів, оцінки компрометації та аналізу вразливості ІТ-інфраструктури;

- участь у створенні системи своєчасного виявлення, запобігання та нейтралізації кіберзагроз;

Співпраця також спрямована на створення умов для розвитку сучасних технологій кіберзахисту та їх впровадження в Україні та на сприяння впровадженню в Україні міжнародних програм з питань кіберзахисту.

Окремо Держспецзв'язку та "Київстар" докладатимуть зусиль для покращення рівня цифрової поінформованості та культури безпечного поводження у кіберпросторі громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА