22:21 21.03.2022

ЕРАМ допомагає українським університетам зберегти критично важливу інфраструктуру

2 хв читати
ЕРАМ допомагає українським університетам зберегти критично важливу інфраструктуру

Найбільша IT-компанія України ЕРАМ разом із партнерами з Amazon Web Services з початку війни перенесли до хмарних сховищ сервери для віддаленого навчання та інші критичні елементи інфраструктури 15 вищих навчальних закладів України.

Як зазначається в повідомленні ЕРАМ, поширеному в понеділок, у компанії готові надати підтримку й іншим українським ВНЗ. У пріоритеті – університети в зонах активних бойових дій.

Після міграції віртуальна інфраструктура вишів буде доступна з будь-якої точки світу.

"Ми бачимо, яких нищівних ударів зазнають зараз навчальні заклади в Харкові, Києві, Сумах, Чернігові тощо. Тому вийшли на зв'язок з університетами у східних, центральних, південних та інших областях і запропонували допомогу", - розповідає керівник освітніх програм ЕРАМ в Україні Денис Гриньов.

За його словами, зараз критична інфраструктура 15 вишів паралельно розгорнута в хмарному сховищі AWS.

"Навіть якщо будівлі або серверні приміщення цих закладів постраждають або знеструмлені через бойові дії, студенти зможуть продовжувати дистанційне навчання без перебоїв. Незважаючи на війну, майбутні фахівці повинні мати можливість навчатися", - наголошується в повідомленні.

Ініціатива об'єднала понад 20 системних інженерів, менеджерів та інших експертів із харківського офісу ЕРАМ та Amazon Web Services.

Фахівці вже допомогли Харківському національному університету радіоелектроніки, Національному авіаційному університету, Національному аерокосмічному університету ім. Н. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", Національному технічному університету "Харківський політехнічний інститут", Національному Фармацевтичному Університету, Харківському національному університету імені В. Н. Каразіна, Харківському національному економічному університету ім. Семена Кузнеця, Київському національному університету ім. Т.Г. Шевченка, Запорізькому національному університету, Дніпровській політехніці та іншим вишам.

За потреби найдосвідченіші фахівці ЕРАМ допомагають оптимізувати інфраструктуру вузів з технологій та використання коштів.

"З нами постійно на зв'язку експерти Amazon Web Services. Вони надають бюджет на хмарні сховища і можуть проконсультуватися у разі складних запитів. Цінуємо внесок партнерів ЕРАМ, адже це – один із способів, яким вони підтримують Україну", - наголошується в повідомленні компанії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА