19:11 23.03.2022

Українці почали нарощувати онлайн-покупки від початку війни - аналітика "Нової пошти"

2 хв читати
Українці почали нарощувати онлайн-покупки від початку війни - аналітика "Нової пошти"

Група компаній "Нова пошта" проаналізувала, як змінилася кількість доставок та що українці замовляють онлайн під час війни.

"Якщо на другому тижні війни в середньому перевозили 100-125 тис. посилок на день, то з 21 березня ми зафіксували вже 350 тис. відправок, із яких 60% становлять онлайн-замовлення. Тобто 200 тис. товарів на день замовили українці онлайн. Це все ще в п'ять разів менше, ніж було у довоєнний період, але спостерігається стійка динаміка зростання онлайн-покупок", - наведено слова керівника відділу досліджень "Нової пошти" Сергія Кравченка в повідомленні компанії в середу.

Водночас у компанії зазначають, що з початком російського вторгнення обсяги перевезень "Новою поштою" знизилися у 20 разів.

"До війни компанія доставляла щодня 1 млн відправлень, із них 70% - онлайн-замовлення з магазинів. За перший тиждень війни клієнти відправляли в середньому 50 тис. посилок на день. Це лише 5% порівняно з довоєнним періодом", - повідомляють у компанії.

Крім того, за її даними, клієнти перестали забирати вже доставлені посилки: зараз у відділеннях "Нової пошти" зберігається до 2 млн посилок, які можна отримати або переадресувати у будь-яке інше зручне для одержувача відділення.

Серед найбільш популярних категорій товарів, які замовляють українці через сервіс доставки "Нова пошта", - одяг, взуття, автотовари та запчастини, товари медичного призначення (зокрема ліки), продукти харчування, косметика, зоотовари.

Щоб допомогти онлайн-бізнесу відновитися якнайшвидше, "Нова пошта" розмістила на сайті список найбільших інтернет-магазинів, які на сьогодні працюють. До списку увійшло понад 200 магазинів.

За інформацією компанії, "Нова пошта" вже відкрила 3600 пунктів обслуговування, з яких 1800 відділень у кожній області, 1850 вуличних поштоматів у 16 містах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА