14:14 31.03.2022

У Google повідомили про хакерські атаки з РФ на об'єкти НАТО

1 хв читати
У Google повідомили про хакерські атаки з РФ на об'єкти НАТО

Компанія Google заявила, що хакерське угруповання з Росії, відоме як Coldriver або Callisto, атакувало тренувальні центри НАТО (Centre of Excellence) та військові організації низки східноєвропейських країн.

Як повідомляється в блозі компанії, кібератаки виявив підрозділ Google із аналізу загроз (TAG). "Вперше TAG зафіксувала атаки Coldriver, метою якої стали військові органи декількох країн Східної Європи, а також Centre of Excellence НАТО", - йдеться у повідомленні.

Хакери спробували за допомогою фішингу вкрасти дані користувачів, такі як паролі, логіни та дані кредитних карток, повідомили в Google.

Компанії невідомо, чи були атаки успішними: хакери використовували нові адреси Gmail. Але успішних фішингових атак на самих облікових записах поштового сервісу зафіксовано не було, повідомляють у Google.

Американські ЗМІ повідомляли, що угруповання Coldriver також відповідальне за декілька атак на неназвані неурядові організації в США, українського військового підрядника та військовий орган неназваної балканської країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА