14:51 04.04.2022

Росія за місяць війни зруйнувала телерадіоінфраструктуру України на понад 600 млн грн

2 хв читати
Росія за місяць війни зруйнувала телерадіоінфраструктуру України на понад 600 млн грн

За місяць війни, за попередніми оцінками Концерну радіомовлення радіозв'язку та телебачення (КРРТ), що належить до сфери управління Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, російські війська завдали шкоди інфраструктурі телерадіозв'язку України на суму понад 600 млн грн.

"Від початку воєнної агресії при атаках на населені пункти Росія насамперед намагається фізично знищити інфраструктуру зв'язку та телебачення. Понад два десятки передавальних телевізійних підстанцій Концерну РРТ, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, зазнали обстрілів і повністю або частково зруйновані", - наголошується в повідомленні в телеграм-каналі Держспецзв'язку.

У відомстві також зазначають, що загалом через різні причини 46 населених пунктів не мають змоги отримувати послуги ефірного телерадіомовлення (переважно Харківська, Сумська, Запорізька, Донецька, Луганська та Херсонська області).

"Це й через руйнування, і через відсутність енергопостачання, спроби агресора організувати власне мовлення або через мародерство, вчинене російськими солдатами", - наголошують у Держспецзв'язку.

У восьми населених пунктах – Зоринівка, Марківка, Широкий, Старобільськ, Біловодськ, Херсон, Василівка, Генічеськ – окупанти перекомутували обладнання на російські канали.

За приблизними оцінками КPPT, за місяць війни Росія завдала збитків на понад 600 млн грн. Це попередні оцінки, незабаром буде ухвалено методику оцінки збитків від війни.

Раніше, щоб українці мали альтернативний доступ до українського мовлення, з ініціативи КРРТ та за підтримки телеканалів і операторів супутникового телебачення було розкодовано сигнал на супутнику. Також користуватися телебаченням безкоштовно можна на ОТТ-платформах, на Youtube і в застосунку "Дія".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА