11:39 08.04.2022

Колективи "Еспресо", "Прямого" і "5 каналу" звернулися до Зеленського через відключення телеканалів від цифрового мовлення

1 хв читати
Колективи "Еспресо", "Прямого" і "5 каналу" звернулися до Зеленського через відключення телеканалів від цифрового мовлення

Співробітники українських телеканалів "Еспресо", "Прямий" та "5 канал" просять президента України Володимира Зеленського звернути увагу на відключення державним концерном РРТ їхнього мовлення в цифровій мережі Т2.

Як повідомляється на сайті телеканалу "Еспресо" у п'ятницю, журналісти відзначили незаконність, необґрунтованість і антиконституційність дій держконцерну.

"Ми, працівники телекомпаній, звертаємося до президента України Зеленського Володимира Олександровича з тим, що державний концерн РРТ без попередження викинув з етеру три загальнонаціональні мовники в період, зокрема, інформаційної війни з Росією... Просимо Вас, пане президенте, як гаранта Конституції, звернути увагу на дії керівництва державного концерну РРТ, які порушують конституційні права колективів "5-го", "Еспресо" та "Прямого" каналів", - ідеться у тексті спільного звернення.

Автори зазначають, що своїх дій керівництво концерну РРТ не пояснює, а письмові звернення телекомпаній ігнорує. Також наголошується, що відключення телеканалів від цифрового мовлення без офіційних підстав є порушенням укладених письмових угод на каналах, а також перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів, що є порушенням ст.171 Кримінального кодексу України. "Державний концерн незаконно позбавив багатомільйонну аудиторію глядачів телекомпаній права на отримання інформації", - наголошується в документі.

Звернення підписали майже 200 співробітників усіх телеканалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА