21:22 13.04.2022

НЦУ спільно з операторами розпочали SMS-розсилку щодо проведення вступної кампанії-2022, оператори продовжують відновлювати зв'язок

2 хв читати
НЦУ спільно з операторами розпочали SMS-розсилку щодо проведення вступної кампанії-2022, оператори продовжують відновлювати зв'язок

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) спільно з Центром оцінки якості освіти, залучаючи операторів мобільного зв'язку, почали за допомогою СМС-повідомлень інформувати абітурієнтів щодо проведення вступної кампанії 2022 року.

Також спеціалісти НЦУ продовжують активно працювати, щоб створити всі умови для забезпечення зв'язком українців.

Зокрема, НЦУ передав Державній службі надзвичайних ситуацій інформацію про розміщення кабельної мережі операторів у Миколаївській області, що дозволить Держслужбі з НС оперативно розмінувати необхідні ділянки та відкриє шлях до проведення аварійно-відновлювальних робіт операторам.

Українські оператори мобільного зв’язку продовжують працювати над відновленням пошкодженої ворогом інфраструктури.

У Київській області завдяки зусиллям ремонтних бригад "Vodafone Україна" з'явився зв'язок у Літках та Літочках, а також у Червоній Слободі. Покращено покриття у Макарові, а у столиці відновили роботу ще 10 базових станцій. У Чернігові вдалося відремонтувати дві волоконно-оптичні лінії зв'язку та запустити в роботу 50% базових станцій оператора. Також додатково дві базові станції запрацювали у Херсоні.

lifecell також продовжує відновлювати зв'язок – завдяки системам супутникового інтернету Starlink від SpaceX зв'язком у Київській області забезпечені Буча, Іванків, Ворзель та територія Чорнобильської АЕС. Також фахівці оператора встановили спеціальне обладнання: антену Vega 2G/DCS1800/LTE1800 – для покриття міст і сіл Київської області, де неможливо швидко відновити зв'язок за допомогою стандартного обладнання. Антена забезпечує покриття північно-східної частини Ірпеня, східної частини Бучі, центру Гостомеля та Міжнародного аеропорту "Антонов", села Луб'янка та частково сіл Блиставиця та Озера.

Фахівці компанії також продовжують підключати обладнання і в Чернігівській області: на зв'язку Новоселівка, Киселівка, Куликівка, Блистова, Новий Білоус, Бакланова Муравійка, Вересоч, Макіївка. А у самому Чернігові відновила роботу ще 21 базова станція lifecell.

"Київстар" за тиждень налагодив роботу 341 базової станції та запустив мережу у восьми населених пунктах. Ремонтні бригади оператора замінили 3300 м оптоволокна.

Фахівці "Укртелекому" після розмінування звільнених територій негайно розпочинають ремонт пошкодженої інфраструктури.

У Київській області аварійні бригади оператора усувають пошкодження мереж у населених пунктах Ірпінь, Ворзель, Буча та Макарів. Надання послуг у цих містах буде відновлено одразу після відновлення електропостачання.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА