07:59 25.04.2022

Найбільша загроза кібербезпеці США походить від Китаю - директор ФБР

2 хв читати
Найбільша загроза кібербезпеці США походить від Китаю - директор ФБР

Нинішні масштаби загроз кібербезпеці з боку Китаю "безпрецедентні", заявив директор ФБР Крістофер Рей.

"Найбільша загроза, з якою ми стикаємося як країна з точки зору контррозвідки, походить від Китайської Народної Республіки і особливо від Комуністичної партії Китаю", - сказав Рей під час інтерв'ю телеканалу CBS News.

"Вони націлені на наші інновації, наші комерційні секрети, нашу інтелектуальну власність у безпрецедентних в історії масштабах", - додав він.

За його словами, хакерська програма Китаю масштабніша, "ніж у будь-яких інших великих країн разом узятих".

"Вони вкрали більше особистих та корпоративних даних американців, ніж усі країни разом узяті", - зазначив Рей.

При цьому він наголосив, що кіберзагрози з боку Пекіна націлені на всі сектори американської економіки "від сільського господарства до авіації, від високих технологій до охорони здоров'я".

Директор ФБР додав, що його бюро кожні 12 години відкриває нові розслідування, пов'язані з діяльністю Китаю.

"Кількість таких розслідувань суттєво перевищує 2 тис. Цим займаються всі 56 наших відділень на місцях, і я можу запевнити, що це не тому, що у наших агентів недостатньо інших справ. Це показник того, наскільки серйозна загроза", - заявив він.

Говорячи про кіберзагрозу з боку Росії, Рей зазначив, що не може сказати, що Москва посилила кібератаки через агресію в Україну.

"Я не впевнений, що можу сказати, що вони збільшили (кібератак-ІФ), але, безумовно, вони продовжували те, що робили роками. І перспектива того, що це стане більш руйнівним і серйознішим, - це те, за чим ми уважно спостерігаємо", - сказав директор ФБР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА