17:54 25.04.2022

Російські хакери все більше атакують простих українців - Держспецзв'язку

2 хв читати
Російські хакери все більше атакують простих українців - Держспецзв'язку

Російські хакери роблять усе більше кібератак, спрямованих проти звичайних українців; також зростає кількість інформаційно-психологічних операцій проти українського населення в соцмережах та месенджерах, повідомляє Держслужба спецзв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку).

"Зловмисники здійснюють фішингові розсилання з метою заволодіти обліковими даними українців. Meta попереджає про злом акаунтів військових і публічних осіб за допомогою попередньо викрадених у фішингових розсиланнях облікових даних. У зламаних акаунтах російські хакери розміщують пропаганду та заклики до українців – здаватись", - зазначено у повідомленні на сайті відомства у понеділок.

Держспецзв'язку зазначає, що у фішингових розсиланнях хакери часто спекулюють на патріотичних темах та виплатах від держави. Через це держслужба рекомендує не відкривати листів від невідомих адресатів, не переходити за посиланнями з таких листів та не вводити на сторінках із посиланнями свої персональні дані, включити двофакторну авторизацію у соцмережах і всіх сервісах, які підтримують таку послугу. Зловмисники також можуть здійснювати розсилання, щоб шпигувати за людиною та її контактами, попереджає відомство.

Крім того, за даними Держспецзв'язку, зростає кількість фішингових розсилань під виглядом інформації про державну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, а також українців, які тимчасово виїхали за кордон. Зловмисники, які здійснюють такі розсилання, уважно стежать за українськими новинами та швидко реагують на звістку про будь-яку допомогу.

"Не переходьте за посиланнями в таких повідомленнях, не залишайте номерів вашої картки, телефона тощо. Отримати фінансову допомогу від держави можна тільки в "Дії". Дізнатись інформацію про виплати в інших країнах можна лише в офіційних установах цих країн", - додали у держслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА