11:29 01.05.2022

Окупанти відключили зв'язок у Херсонській та частині Запорізької областей, українські оператори ведуть роботи з відновлення

2 хв читати
Окупанти відключили зв'язок у Херсонській та частині Запорізької областей, українські оператори ведуть роботи з відновлення

Причинами відсутності зв'язку в Херсонській і частині Запорізької областей стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній і відключення від електропостачання обладнання операторів в цих регіонах.

"Проблеми, які виникли одночасно у всіх операторів мобільного зв’язку, а також у постачальників фіксованих інтернет-послуг, є нічим іншим, ніж черговою спробою окупанта залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни, яку розв’язала росія проти України; та зробити свою брехливу пропаганду безальтернативним джерелом інформації, як це робиться в самій Росії", - наголошується в повідомленні в телеграм-каналі Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації.

За даними відомства, паралельно з відключенням українських операторів на ворожих інформаційних ресурсах почали поширювати фейкові історії про те, що розпорядження відключити зв'язок дала українська влада.

"Це неправда, оскільки ми завжди виступали за максимальний доступ українців до засобів зв’язку. А Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку і перед війною, і на початку вторгнення висловив однозначну позицію держави – оператори повинні забезпечити українців зв’язком та доступом до інформації", - наголошується в повідомленні Держспецзв'язку.

У свою чергу у пресслужбі мобільного оператора "Vodafone Україна" повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що вже працюють над відновленням зв'язку.

"Vodafone Україна" ніколи не відключає свої послуги, навпаки - робить все для того, щоб відновити зв'язок, де є мінімальна можливість для цього. Так, в цю ніч інженери компанії знову підняли зв'язок в Приморську і Бердянську", - повідомили в компанії.

У Держспецзв'язку також просять усіх українців, які перебувають на окупованих районах, за можливості переїжджати в інші регіони, закликають бути обережними і не наражати себе на небезпеку.

Для того, щоб залишатися на зв'язку з Україною, якщо окупанти відключили українське ефірне мовлення, зв'язок та інтернет, можна скористатися радіо на середніх хвилях (1278, 1404, 873, 657 кГц) за допомогою старих приймачів, а також приймати сигнал розкодованих українських телеканалів на супутнику.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА