16:53 02.05.2022

До Starlink в Україні щодня підключаються майже 150 тис. користувачів – міністр

1 хв читати
До Starlink в Україні щодня підключаються майже 150 тис. користувачів – міністр

Щоденно супутниковий інтернет компанії Starlink в Україні має орієнтовно 150 тис. активних користувачів, повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров із посиланням на дані компанії Apptopia.

"Зараз термінали Starlink працюють для обʼєктів соціальної інфраструктури - це школи, лікарні, сільські ради, пожежні частини. Після звільнення містечок Київщини та Чернігівщини оператори почали відновлювати зв’язок за допомогою Starlink", - написав він.

За словами Федорова, у цих областях є села, де обстріли перебили 10 км кабелю.

"Завдяки одній станції Starlink провайдер зміг швидко відновити доступ до інтернету. Це унікальний досвід використання Starlink, і такого ще не було в світі", - констатував міністр.

Як повідомлялося, крім станцій для супутникового інтернету Starlink, голова компанії Тesla Inc. Ілон Маск передав Україні також сонячні батареї Tesla Powerwall.

Раніше в Україні було зареєстровано представництво компанії SpaceX Ілона Маска – Starlink Ukraine.

Starlink став активним на території країни 27 лютого 2022 року.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та послуг поштового зв'язку, з ініціативи Держспецзв'язку 20 квітня дозволила на період воєнного стану використовувати супутникові термінали Starlink усім охочим.

Starlink – глобальна супутникова система для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі.

Джерело: https://t.me/zedigital/1760

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА