21:38 02.05.2022

Херсонський телеканал "ВТВ Плюс" почав співпрацювати з російськими окупантами, швидше за все, використовуватиметься для поширення пропаганди

3 хв читати
Херсонський телеканал "ВТВ Плюс" почав співпрацювати з російськими окупантами, швидше за все, використовуватиметься для поширення пропаганди

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення попереджає українців про те, що херсонський телеканал "ВТВ Плюс" почав співпрацювати з російськими окупантами і, швидше за все, використовуватиметься для поширення пропаганди на окупованих територіях України.

У заяві регулятора, оприлюдненій у понеділок, наголошується, що Нацраді стало відомо про факт трансляції ПП "ТРК ВТВ Плюс" з 27 до 29 квітня 2022 року низки передач "Це важливо", "Як Херсонщина житиме далі", до участі в яких було запрошено призначеного окупантами псевдоголову Херсонської області Володимира Сальдо.

Останньому, за інформацією пресслужби Офісу генпрокурора, повідомлено про підозру у державній зраді (частина друга статті 111 КК України).

"Володимир Сальдо є депутатом Херсонської міської ради VIII скликання, перейшов на бік ворога, сприяючи загарбникам у провадженні підривної діяльності проти України", - зазначається у повідомленні.

"Аналіз програми з Володимиром Сальдо в ефірі телеканалу показує, що "псевдоголова" отримав від мовника можливість розповсюджувати висловлювання, спрямовані на встановлення та затвердження тимчасової окупації частини території України, підтримку рішень окупаційної адміністрації держави-агресора та заклики до співпраці. Такими діями ПП "ТР ВТВ Плюс" підтримує державу-агресора та сприяє підривній діяльності проти України. Отже, вони можуть кваліфікуватися як державна зрада", - йдеться у заяві.

У ньому уточнюється, що згідно з абзацом 14 частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення та радіомовлення" забороняється використання телерадіоорганізації для здійснення вчинків, за якими настає кримінальна відповідальність.

Національна рада зазначає, що жодне українське медіа не повинно бути використане проти своєї держави, а надання ефіру окупантам та їхнім поплічникам неприпустимо за жодних обставин.

"Така співпраця з Кремлем несе лише смерть і страждання. А отже – це непробачний злочин проти власних співгромадян. З огляду на сказане, повідомляємо всім українцям Херсонщини, що телеканал "ВТВ Плюс" вдався до співпраці з поплічниками держави-агресора та колабораціоністами, а значить всього, буде використовувати свої програми для поширення пропаганди, маніпулятивної та хибної інформації", - наголошують у регуляторі.

Там додають, що окупантів підтримав також мелітопольський телеканал "МТВ Плюс", який увімкнув ретрансляцію програм держави-агресора. Також із відкритих джерел Національній раді стало відомо, що інтернет-провайдер "SmartNET" з міста Каховки здійснює підривну діяльність проти України, надаючи доступ до заблокованих ворожих сайтів і телеканалів.

"У цей тяжкий для всієї країни час подали гідний приклад патріотизму бердянські ТРК "Південь" та провайдер ТОВ "Сігма Сервіс TV". Відчувши загрозу, що їхні технічні потужності можуть використовуватися ворогом для ведення пропагандистської діяльності, вони вирішили припинити роботу та відмовитися від власних ліцензій Так само вчинила і Телерадіокомпанія "Мелітополь", - йдеться у заяві.

У ньому уточнюється, що регулятор закликає жителів тимчасово окупованих територій критично ставитися до контенту телеканалів, що перейшли на бік окупантів, і не вірити інформації, яку вони розповсюджують, якою вони намагатимуться дискредитувати українську владу і послабити боротьбу з окупантами.

"Світле майбутнє", пропоноване медіа рашистами, як свідчить історія минула і нинішня, відразу перетворюється на зубожіння, тотальний контроль, страх, залякування, знущання, геноцид і смерть. Ті, хто співпрацює із загарбниками, із ворожими пропагандистами, також несуть смерть на наші землі", - зазначили у Нацраді.

Там додають, що регулятор поінформував про виявлені факти співпраці з окупантами Служби безпеки України.

"Національна рада також закликає ліцензіатів, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, негайно інформувати регулятора про випадки тиску або захоплення редакцій, обладнання, передавачів, про будь-які критичні та ризикові дії щодо персоналу компаній", - підсумували в Нацраді.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА