19:57 30.05.2022

Україна вперше брала участь у засіданні керуючого комітету Центру передових технологій із кібероборони НАТО – Держспецзв'язку

1 хв читати
Україна вперше брала участь у засіданні керуючого комітету Центру передових технологій із кібероборони НАТО – Держспецзв'язку

Українська делегація вперше взяла участь у засіданні керуючого комітету Об'єднаного центру передових технологій із кібероборони НАТО (CCDCOE), яке відбулося у понеділок у Таллінні, повідомляється на сайті Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

"Приєднання України до CCDCOE – важливий крок для нашої країни для посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони, а також на шляху вступу України до НАТО. Адже сьогодні жодна країна у світі не може протистояти кіберзагрозам самостійно", - йдеться у повідомленні.

У Держспецзв'язку зазначили, що Україна перебуває на передовій кібервійни. "Протягом багатьох років російські хакери використовували наш кіберпростір як тренувальний майданчик і згодом застосовували підходи, випробувані в Україні, для атак проти інших демократичних країн світу. Україна потребує впровадження найкращих світових рішень у сфері кіберзахисту та готова ділитися своїм досвідом із міжнародною спільнотою", - наголосили у відомстві.

Україна подала заявку на приєднання до CCDCOE у серпні 2021 року, а 4 березня 2022 року заявку одноголосно підтримали всі члени Керівного комітету CCDCOE. За даними Держспецзв'язку, наразі триває підготовка технічної угоди про вступ, яка формалізує участь України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА