13:31 01.06.2022

"Укрпошта" за травень доставила 88% пенсій

2 хв читати
"Укрпошта" за травень доставила 88% пенсій

"Укрпошта" за травень 2022 року доставила 88% пенсій на суму 9,3 млрд грн.

Як повідомила пресслужба національного поштового оператора в середу, пенсії готівкою отримали понад 2,5 млн людей у всій країні.

Компанія зазначає, що у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Кіровоградській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях пенсії виплачено на рівні 98-99%.

Виплата пенсій відбувається також на окупованих територіях. Так, у Запорізькій області виплачено 79% пенсій, Миколаївській – 96%, Харківській – 76%, Донецькій – 59%.

У Київській області виплачено 96% пенсій на суму понад 1,1 млрд грн, із них 9,3 млн грн пенсіонерам Києва та області було виплачено за переадресацією на нове тимчасове місцеперебування.

Найскладніша ситуація, як уточнили в "Укрпошті", на Херсонщині, до якої практично немає доступу. Там виплачено 21,2 млн грн пенсій за травень, що становить 8,3%. Ще пенсії на близько 2,5 млн грн виплачено за переадресацією.

Загалом за травень "Укрпошта" виплатила 88% пенсій. Частина пенсіонерів скористалася послугою переадресації виплат у зв'язку з тимчасовою зміною місцеперебування. Компанія, зокрема, здійснила переадресацію для 10,5 тис. пенсіонерів сумарно на 46,5 млн грн (у квітні послугою переадресації скористалося 22 тис. пенсіонерів). Ці гроші люди змогли також отримати готівкою у відділенні "Укрпошти" та місті, де вони тимчасово проживають.

Найбільше послугою переадресації скористалися жителі Харківської (4,5 тис. пенсіонерів), Луганської (1,3 тис.), Київської (1,9 тис.) областей.

Ті клієнти, яким не вдалося виплатити пенсії за травень, отримають гроші разом із червневими пенсіями, повідомляє національний поштовий оператор.

"Звертаюся до клієнтів, які отримують пенсії на картки й не мають можливості знімати з них готівку: ви можете звернутися до Пенсійного фонду та написати заяву на переведення отримання виплат через "Укрпошту", й ми залишатимемо вам готівку. Українцям в окупованих областях, до яких немає доступу, хочу сказати – за першої нагоди ми довеземо кошти та продукти першої необхідності. Так було з Чернігівщиною та Сумщиною, і так скоро буде з Херсонщиною та іншими областями", – наводяться слова генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА